Bach bloesems

Gezondheid is afhankelijk van de harmonieuze verbondenheid met onze ziel Edward Bach

Wat als wij een directe invloed op onze gezondheid kunnen beoefenen door goed voor onze ziel (via onze emoties) te zorgen? Dit is wat Dr. Bach zijn heel leven lang bestudeerd heeft. Hij kwam met een boeket van 38 bloesems die ons kunnen helpen als het allemaal net te veel wordt.

Wacht even, bloesems, emoties, gezondheid .... Hoe bedoel je nu precies?

Neem even een minuut de tijd om aan het afgelopen uur terug te denken. Waar heb je allemaal aan gedacht? Wat voelde je daarbij? Vreugde? Woede? Verdriet?
In ons dagelijkse leven maken we dingen mee en komen we mensen tegen die onze emoties kunnen triggeren. Op zich niks mis mee, het is een teken dat we leven. Maar het wordt een ander verhaal op het moment dat deze emoties niet verwerkt kunnen worden, blijven hangen en op lange termijn onze gezondheid (fysiek en mentaal) in de weg komen te staan.
De Bach bloesems zijn ervoor om de emoties weer op een draagbaar niveau terug te brengen en ons te helpen ze te accepteren en een plek te geven.

Moet ik nu bloemen gaan eten???

Nee, gelukkig niet... Ik kan me niet voorstellen hoe sommige bloesems smaken! 
De Bach bloesems worden geplukt in de tuin van het Bach Centre in Engeland. Vervolgens worden door blootstelling aan de zonnestralen of door ebullitie extracten van de planten gemaakt. Uit deze flessen kun je druppels gebruiken. De druppels hebben weinig tot geen smaak.

Hoe weet jij welke bloesems ik nodig heb? Ben jij psycholoog?

Nee dat ben ik niet, wel erkende Bach bloesems consulent en ik sta ingeschreven in het officieel register van de Bach Foundation in Engeland (http://www.bachcentre.com/found/ref/netherlands.php, onder Utrecht, Amersfoort)

Hoe weet ik welke bloesems je verder kunnen helpen? Dat gaan we samen ontdekken. Een consult is een gesprek dat over jou en wat je NU bezig houdt of dwars zit, gaat. Daarom hoef ik geen psycholoog te zijn. Ik behandel geen psychologische klachten, ik help mensen om zich beter te voelen in het nu. Nadat je me uitgelegd hebt wat er aan de hand is, maak ik een voorstel voor bepaalde bloesems. Hier kunnen we nog over discussiëren. Als het boeket bij je past en je het mee eens bent dat dit op dit moment het beste mengsel is, krijg je de mogelijkheid om het mengsel van de 7 bloesems zelf te maken. Die druppels moet je dan voor ongeveer 3 weken innemen. Na 3 weken kun je ervoor kiezen om een nieuwe afspraak te maken of niet. Zoals je ziet, je hebt zelf de touwtjes in handen, het is niet mijn bedoeling om jou dingen te gaan voorschrijven.

Dit is geheel conform de methode en filosofie van de Dr. Bach.

Zijn er contra-indicaties of bijwerkingen?

Nee. De Bach bloesems zijn natuurlijke producten. Er zijn geen bijwerkingen en je kunt er niet verslaafd aan raken. Het ergste dat kan gebeuren is dat we samen niet de 'goede' bloesems kiezen en dan gebeurt er.... niks. 

Waar moet ik rekening mee houden als ik een afspraak wil maken?

Niks specifieks. Een afspraak kan op locatie bij jou, bij mij of via Skype. Let wel op, bij afspraken bij jou of via Skype is het wel belangrijk dat we in een rustige, gesloten ruimte kunnen zitten om afleidingen te vermijden.

Hoeveel kost een sessie?

Ik vraag 70€ voor een consult, zonder voorrijkosten. Dit is inclusief de mogelijkheid om een potje met je 'boeket' mee te kunnen nemen.

Heb je nog meer vragen? Neem dan contact op!